Pedodoncija

 • Pedodoncija

  Pedodoncija

  Dio stomatologije koji se bavi prevencijom i liječenjem zubi u svrhu očuvanja oralnog zdravlja djece u dobi od rođenja do kraja adolescencije naziva se pedodoncija.

  Pedodoncija uključuje i skrb za pacijente s posebnim potrebama izvan adolescentske dobi koji pokazuju tjelesni, mentalni ili emocionalni hendikep.

 • Dječja stomatologija

  Dječja stomatologija

  Dječja stomatologija je dio stomatologije koji se bavi proučavanjem i liječenjem dječijih zubi. Vrlo je bitno da se pravovremeno otkrije i izliječi svako oboljenje kako bi se spriječio loš utjecaj na usta i cijeli organizam djeteta.

 • Prvi put kod zubara

  Prvi put kod zubara

  Povjerenje djece nije nimalo lako zadobiti, pa je potrebno da se stomatolog trudi pri svakom susretu kako bi izgradio dobar odnos sa djetetom.

  Prvi posjet djeteta stomatološkoj ordinaciji i susret sa stomatologom trebao bi biti upoznavanje bez zahvata. Nepoznati aparati i zvukovi mogu preplašiti djecu, a dijete prilikom prvog posjeta stomatologu ne bi trebalo osjetiti bol kako bi sljedeći put kod zubara došlo bez straha.

 • Ortodonski aparatić

  Ortodonski aparatić

  Prije navršene 7 godine posjetite s djetetom stomatologa kako bi napravili prvi pregled. Bitno je provjeriti da li se kosti i čeljust ispravno razvijaju.

  Ako dođe do pomicanja zubi u nepravilan položaj, pojavit će se problemi u zagrizu. Ortodonski aparatić pomaže u vraćanju zubi u prirodan položaj i osigurava ispravan razvoj čeljusti.