Implantologija

 • Implantologija

  Implantologija

  Dio stomatologije koji se bavi ugradnjom vijaka u kost gornje i donje čeljusti kako bi se zamijenio korijen izgubljenog zuba naziva se implantologija.

  Ugradnja implantanata relativno je nova grana dentalne medicine koja vrlo učinkovito rješava sve oblike bezubosti, bilo da je potrebno nadomjestiti jedan ili više zubi. Ako nedostaje jedan zub implantat se koristi kao nosač krunice, a ako nedostaje više zubi implantat služi kao most.

  Implantat mogu ugraditi isključivo specijalisti oralne kirurgije.

 • Ugradnja zuba

  Ugradnja zuba

  Operativni postupak ugradnje implantata traje oko 15minuta i u potpunosti je bezbolan za pacijenta jer se odvija pod lokalnom anestezijom.

  Nakon ugradnje implantata slijedi faza oseointegracije odnosno srastanja implantata s kosti. Ova faza traje od 2 do 4 mjeseca ovisno je li implantat postavljen u donju ili gornju čeljust.

  Nakon oseointegracije slijedi protetska faza.

 • Zubni implantati

  Zubni implantati

  Implantat je vijak izrađen od titana koji predstavlja zamjenu za korijen izgubljenog zuba, a ugrađuje se u kost donje i gornje čeljusti.

  Titan kao biokompatibilan materijal koristi se u medicini zbog svoje biološke neutralnosti iz razloga kako bi koštano tkivo bilo u mogućnosti prihvatiti strano tijelo.

  Postoji razlika između implantata i štifta. Dok se implantat kao zamjena za korijen zuba ugrađuje u kost čeljusti, štift se postavlja u korijen zuba kako bi se zub nadogradio ukoliko je prekratak.

 • Ugradnja zubnih implantata

  Ugradnja zubnih implantata

  Implantologija je dio stomatologije koji se bavi ugradnjom vijaka u kost gornje i donje čeljusti kako bi se zamijenio korijen izgubljenog zuba.

  Ugradnja implantanata relativno je nova grana dentalne medicine koja vrlo učinkovito rješava gotovo sve oblike oblike nedostatka zubi, bilo da je potrebno nadomjestiti jedan ili sve zube. Ako nedostaje jedan zub implantat se koristi kao nosač krunice odnosno ako nedostaje više zubi implantat služi kao most.